Liali

Far: Tekno Odin (NO)

Mor: Guli Galant

Morfar: Järvsöviking

Född: 2020 (3år)

Kön: Sto

Ägare: Andersson Eva-Lott & Lia Johannes

Uppfödare: Andersson Eva-Lott & Lia Johannes

2 starter 0-0-0

Inkörda: 7500:-

Travinfo

2023-04-30

Debuterade i Boden i tisdags 25/4 där hon var fin och lugn i värmningen men i loppet visade hon att hon, logiskt, ännu är lite väl ”grön” där hon galopperade efter 600, 700 meter. Sen gick det mycket bättre under hemvägen, behöver rutin, startar nästa gång i Skellefteå 15/5.

2023-03-31

Allt är bra med hästen som i utvecklingen är tidigast av våra treåriga ston efter att verkligen gått framåt i vinter. Nu har tänkta banjobb blivit förskjutna till in i april men det närmar sig tävlingsdebut, om det sen blir i denna månad eller under maj kan jag inte säga just nu.

2023-02-28

Det har varit roligt att se Lialis starka utveckling under vintern där hon verkligen börjat ta för sig och känns nu rejält laddad och fin. Hon påminner i gången mycket om brorsan Guli Vinn som vi hade mycket skoj med. Jag är inte främmande för att hon gör debut i slutet av april.

2023-01-31

Här har vi ytterligare en tjej som har utvecklats enormt mycket i vinter vilket givetvis känns jättekul och det, inte minst, då tidigare ”lathet” nu snart är ett totalt minne blott. Det blir banjobb när isen är borta med målet att debutera i maj eller juni på väg mot Kriteriestoet.

2022-12-31

Liali har varit onödigt lat men nu går det åt rätt håll, hon tar verkligen i bättre nu. Travet sitter där helt klockrent, hon är faktiskt riktigt lik sin bror Guli Vinn i aktionen. Jag tror att hon ska kunna debutera tidigt till våren – maj? – och även här finns Kriteriestoet i tankarna.

2022-11-30

Ett rejält stolöfte som också hon har fått några tänder dragna här under månaden vilket gjorde henne gott. Tränar stadigt på ett bra sätt, är travsäker och en mycket bestämd dam. Hon kan dock vara lite lat ibland. Även här finns självklara Kriteriestoförhoppningar 2023.

2022-10-31

Svarade trots några galopper för ett fint kval i september och allt är bra med hästen sedan dess. Hon chefar i hagen och är även väldigt matfrisk så att vi får se till så att hon inte blir för tjock. Här siktar vi på tidig vårdebut och visst finns redan nu funderingar på Kriteriestoet.

2022-09-30

Fortsätter att träna bra och utvecklas men behöver gå ner ytterligare några kilo och bli lite mindre lat i sitt agerande. Kvalade i tisdags för ”Jos” Rubertsson, hade några hyss (galopper) för sig men det fina travet finns där och med 48.0g var kvalet inte något som helst problem.

2022-08-31

Gick ut i premielopp 12/8 vilket alltid är spännande och här skötte hon sig jättebra med Joakim ”Jos” Rubertsson i sulkyn. Hon hade krafter kvar och vi kan inte vara annat än nöjda. Hon har hittat en växel till efter premieloppet även om hon är lite lat. Kriteriestoet 2023!?

2022-07-31

Har under hela sommaren varvat gröngräsbete med rejäl träning vilket hon tagit till sig på ett bra sätt varför vi nu snäppar upp det hela då hon går ut i premielopp hemma på Umåker 12/8. Detta med ”Jos” Rubertsson i jollen. Premietiden 2.10 klarar hon utan större problem.

2022-06-30

Även om hon är premieklar sedan ett bra tag tillbaka sköt vi, på grund av logistiska problem, upp den uppgiften från nu i juni fram till augusti hemma på Umåker. Tränar alltjämt på ett riktigt bra sätt varvat med att hon har fått gå i hagar med härligt smaskigt grönt gräs.

2022-05-31

Det finns inte direkt något nytt att berätta mer än att hon tar i allt bättre och vill mer hela tiden. Liali har tränat kontinuerligt på bra sätt under våren och, som bekant, varit premieklar ett bra tag nu. Nu gör vi slag i saken och låter henne gå sitt premielopp i Skellefteå 6/6.

2022-04-30

Har tränat stadigt under månaden såväl hemma som inne på banan där hon skött sig mycket bra. Jag tycker också att hon blivit lite mindre lat och tar i på ett bättre sätt. Är sedan ett tag redan premieklar, ska nu få några fler träningsjobb innan det inom kort blir premielopp.

2022-03-31

Är fortfarande lite bekväm och lat av sig men det blir stadigt bättre. Har gått sitt första jobb inne på banan där vi körde henne i drygt tvåminuterstempo vilket hon skötte på ett bra sätt. Är redan premieklar men får gå fler träningsjobb inne på banan innan vi går ut i premielopp.

2022-02-28

Fortsätter att stadigt utvecklas men som jag tidigare sagt har det nervösa uppträdandet nu förvandlats till en stabilitet medan hon däremot blivit riktigt lat och bekväm precis som storebror Guli Vinn var i yngre år. Jag är dock rätt övertygad om att det kommer att ta sig.

2022-01-31

En lillasyster till Guli Vinn som verkligen har utvecklats i rätt riktning under den här vintern. Tidigare var hon rejält spänd och nervig men nu har det släppt och istället är hon nu lat på ett lämpligt och positivt sätt. En trevlig och jättefin travare som har lätt för sig i aktionen.

2021-12-31

Var lite ängslig vid ankomsten till Innergård och har haft vissa hyss för sig i uppträdandet men har tagit sig rejält. En jättefin häst som redan nu känns som en klar talang där vi nu är inne i en period där det bara är att träna. Första ”examen” blir premieloppet till sommaren.

2021-11-30

Har blivit lugnare i sitt uppträdande men är fortfarande lite bakrädd varför man får vara vaken när man sitter där. Även om hon är lite vass är hon annars hur trevlig som helst där hon nu går två tre, veckojobb över fem, sex kilometer på ett sätt som gör henne gott.

2021-10-31

Har snart varit hos oss i två månader och lugnat sig några hack i humöret på ett positivt sätt. Liali körs efter rätt mycket inledande tömkörning nu i vagn utan några som helst problem, springet är lovande, en snäll och trevlig häst som bara är i början av sin uppträningskarriär.

2021-09-30

Kom till oss i Innergård i början av månaden från Eva-Lott och Johannes i Forslund mellan Lycksele och Vindeln. En jättefin och elegant häst som dock visar en portion humör varför det krävs extra tömkörning just nu innan vi kan på börja nästa steg att sätta henne för vagn.