Lia Lykke

Far: Lome Brage (NO)

Mor: Eldturi

Morfar: Järvsöviking

Född: 2019(2år)

Kön: Sto

Ägare: Annica Gällerstedt, Vännäs

Uppfödare: Andersson Eva-Lott & Lia Johannes

0 starter 0-0-0

Inkörda: 0:-

Travinfo

2021-09-30

Efter en bra träningssommar där premieloppet klarades i början av juni var det kvaldags 13/9 där körande Stina (Sjöberg) gav henne ett jättefint lopp med vilket såväl Stina som ägarna var nöjda där hon var pigg i mål. Tar det lugnt ett tag innan vinterträningen påbörjas.

2021-08-31

Jag gör ingen hemlighet av att vi redan nu funderar på det som händer om knappt elva månader i form av uttagningslopp till Kriteriestoet på Dannero. En snäll, trevlig och käck häst som tränar bra kontinuerligt och kommer att gå ut i kvallopp nu under september månad.

2021-07-31

Har efter premieloppet haft en härlig sommar med sin kompis Kattelbo Kajsa där dom busat i sommarhage med grönt gräs. En talangfull och trevlig liten häst som redan visat rejäl startsnabbhet. Ska kvala i september. Här tänker vi också på Kriteriestoet nästa år 2022.

2021-06-30

”Premade” godkänt på Solänget 5/6 med Stina (Sjöberg) i sulkyn vilket dom skötte på ett bra sätt. Får nu ta det lugnt i sommarvärmen för att sen förberedas för kval om några månader. En positiv, glad men samtidigt lite småbusig häst som dock hela tiden gör vad hon ska.

2021-05-31

Ska gå premielopp på Solänget på lördag 5/6. Som jag sagt tidigare är detta en härlig häst med mycket stark personlighet som dessutom är duktig på att springa. Jag är helnöjd på alla sätt och vis. Att uppfödaren Eva-Lott är starkt engagerad tycker vi också är mycket trevligt.

2021-04-30

Förra månaden skrev jag att vi här hade en ”utvecklingsraket” och det forsätter att gå åt rätt håll där hon sköter sig mycket bra i träningen. Är dessutom en stor personlighet som alla gillar, hur charmig som helst men kan också busa och nypa till i armen på oss mellan varven.

2021-03-31

I Lia Lykke har vi mars månads utvecklingsraket då hon till mycket stor del är kvitt sina munproblem. Hon har verkligen tagit sig, visar mer lust till att springa och har låg puls i samband med träningen. Charmig häst som nu börjar vara lika bra som övriga tvååringar

2021-02-28

Har blivit lite bättre med sina munproblem och jag är rätt övertygad att det kommer att bli ännu bättre så att hon helt blir kvitt det. Är lite av en ”varannandagshäst” i träningen då lusten kommer och går, de dagar hon är på hugget är hon lika bra som våra andra tvååringar

2021-01-31

Kan fortfarande vara och bli lite tjurig över sina mun- och tandproblem vilket dock är mycket bättre och lindrigare än vad det var i fjol. ”Springet är det dock inga som helst problem med och nu är hon, som övriga tvååringar, uppe i rejäla träningssträckor på sju, åtta kilometer.

2020-12-31

Kom från Forslund till oss i Innergård i mitten av augusti månad och är en snäll och trevlig häst som verkligen kan springa. Dock har hon hela hösten dragits med besvärande tand- och munproblem och även om vi åtgärdat en hel del så är det fortfarande inte riktigt bra