Kattelbo Kajsa

Far: Järvsöviking

Mor: Karin R.G.

Morfar: B.W.Modde

Född: 2019 (3år)

Kön: Sto

Ägare: Ulf Blom, Östervåla

Uppfödare: Ulf Blom & Ulla Hammarstedt

1 starter 1-0-0

Inkörda: 10 000:-

Travinfo

2022-01-31

En stark och rejäl häst som även i huvudet är tidig i sin utveckling. Allt är bra mitt i denna tuffa träningsvinter och som jag sagt tidigare är hon en häst av tidigt slag där det för dagen känns som att hon kan bli stallets första treåringsdebutant och det kanske redan i mars.

2021-12-31

En stark och rejäl häst som efter en tidig höstförkylning nu verkligen är inne i tuff träning vilket hon tar till sig på ett starkt sätt. Jag är jättenöjd med ”Kajsa” som jag tror kommer att debutera tidigt till våren och självklart är Kriteriestoet ett lockande mål till sommaren.

2021-11-30

Efter den tidiga höstförkylningen har vi nu tränat henne ett bra tag med vilket jag är jättenöjd. Hon visar redan nu att hon verkligen vill ”vinna”. Vi kommer framöver att köra långa träningssvängar över 17, 18 kilometer med inlagda speeder. Hon startar tidigt 2022.

2021-10-31

Blev förkyld efter kvalet i mitten av september och fick då ta det lugnt ett tag vilket hon i och för sig skulle ha gjort ändå innan vinterträningen som nu påbörjats. Gör fortsatt allt rätt, är stark, rejäl och långt framme i sin utveckling varför jag tror på tidig debut fram på vårkanten.

2021-09-30

Klarade kvalet på ett bra sätt i mitten av månaden där jag körde under 40 sista varvet vilket hon skötte på jättefint sätt utan problem. Det finns absolut inget att anmärka på i hennes utveckling. Kommer, som övriga tvååringar, efter en vilopust att ges rejäl vinterträning.

2021-08-31

Fortsätter att göra allt rätt där hon fick en ”pust” efter det genomförda premieloppet i juni, men har därefter tränat jättebra utan några som helst problem. Vi ska inom kort ge henne några banjobb inne på Umåkerovalen och sen ska hon ta sig an kvallopp i hyfsad närtid.

2021-07-31

Allt är bra med hästen som tränat bra hela sommaren efter att hon fick ta det lugnt ett tag efter premieloppet 15/6. Hon har långa rejäla steg och gör i princip allt rätt. Det blir kval i slutet av september och redan nu finns en tanke på nästa års upplaga av Kriteriestoet.

2021-06-30

Gick premielopp på ett mycket bra sätt på Solänget 15/6. Har därefter fått tagit det lugnt ett tag och njutit av grönt gräs i våra sommarbeteshagar. Allt är fortfarande mycket bra med ”Kajsa” som nu kommer att tränas för att gå ut i kvallopp under sensommaren eller hösten.

2021-05-31

Det går som på räls för ”Kajsa” och jag kan räkna upp hur mycket superlativer som helst kring hennes utveckling. Långstegad och fin. Hon har varit premieklar sedan länge, kommer nu att gå sitt premielopp på Solänget på lördag 5/6 då vi också får besök av ägaren.

2021-04-30

Är i princip premieklar men ska gå två, tre banjobb innan vi ger oss på det så att hon hinner bekanta sig med banmiljön. Hon har blivit lite slankare, är mycket lättsam och klok med långa fina steg. Ett syskon efter Tekno Eld med samma mamma kommer till oss i augusti.

2021-03-31

Hon är verkligen en stor talang med ett rytmiskt och mycket fint travsteg. Är möjligtvis lite för rund om magen fortfarande, men det ska vi åtgärda. Ska som alla våra ungdomar börja gå banjobb inne på Umåker i denna nya månad för att sen gå premielopp under sommaren.

2021-02-28

Som jag framfört tidigare är jag på alla sätt och vis jättenöjd med ”Kajsa” som är tidig i sin utveckling och jag ser verkligen fram mot när vi om någon månad, då det är broddfritt, kan köra banjobb inne på Umåker. Hon går nog premietiden redan nu och kan inte galoppera.

2021-01-31

Jag har mycket bra erfarenhet av hästar efter Järvsöviking och så här långt har vi här ytterligare ett bevis för hur snälla och lättränade ”Vikingens” avkommor är. Hon gör allt rätt, är stark och snabb och kommer att bli ”tidig” när vi om snart ett år bläddrat över till 2022.

2020-12-31

Kom till oss i augusti och var då rätt tjock, men ser nu mycket fint ut i kroppen. Hon har gjort allt rätt från första steget, är en snäll, trevlig och lättsam häst att ha att göra med och jag är på alla sätt nöjd. Att hon har Jenny R.G. och Trollfager i stammen tycker jag är intressant.