Källsjöloke

Far: Norheim Svenn (NO)

Mor: Kvitheims Karin (NO)

Morfar: H.G.Balder (NO)

Född: 2019 (4år)

Kön: Valack

Ägare: Stall Lapp Brun KB, Uppsala

Uppfödare: Domeij Tomas & Asplund Tina

9 starter 1-3-3

Inkörda: 97 500:-

Travinfo

2023-04-30

Har årsdebuterat med två aprillopp där han i första galopperade på upploppet då han blev ivrig och tog i alldeles för mycket då luckan kom. Sen blev han trea på Umåker 20/4 i trakten av sitt tidsrekord. Allt är mycket bra med hästen som gör nästa start i Skellefteå 15/5.

2023-03-31

Har som sagt lagt på sig ett antal ”pannor” vilket är klart positivt. Han har tränat bra under hela vintern och känns nu jättefin i träningen. Det finns bra med lopp under de närmaste månaderna där det kan bli årspremiär på Umåker 7/4 eller så väntar vi till den 20/4

2023-02-28

Allt är bra med ”Loke” som, efter att vi ändrat foder, lagt på hullet en del vilket är klart positivt då han tidigare var väl tunn. Han har tagit till sig vinterträningen på ett bra sätt. Han uppträder på ett fint och coolt sätt och vi planerar för spännande årsdebut under april.

2023-01-31

Allt är bra med ”Loke som har fått en ny hagkompis i Vännfors Borken med vilken han har riktigt roligt och det är också bra att dom bara är två så att han blir mindre stressad när han ska äta då han behöver lägga på sig lite. Kommer att börja gå banjobb när banan är isfri.

2022-12-31

Var som bekant lite tunn efter tävlandet, fick ta igen sig ett tag efter sista starten och har nu lagt på sig en massa kilo och blivit grövre vilket är mycket positivt. Tränar nu rejäla pass styrketräning under vintern, speeden har han redan, innan vi börja tävla till våren igen.

2022-11-30

Var väl tunn i höstens senaste start men har ätit upp sig och ser nu mer ut som en ”riktig” och klart snyggare häst. Har som våra övriga hästar avmaskats vilket gjorde honom mycket gott. Han behövde denna höstpaus och nu börjar vi snart träna rejält inför 4-årssäsongen.

2022-10-31

Gjorde en start under månaden och var som fyra på Umåker för första gången utanför pallen. Har efter det haft lite halvsemester innan vi snart drar igång vinterträningen på allvar inför fyraåringssäsongen. Vi får mata honom lite extra då han har svårt att hålla hullet.

2022-09-30

Gick ut i ett treåringslopp i Skellefteå 5/9 där han tvärstannade när han fick överta ledningen och hade allehanda hyss för sig. Har nu lärt sig det här med skygglappar och var bra som trea utan dumheter i Boden 22/9. Det blir någon fler start innan vinterträningen. Umåker 7/10?

2022-08-31

Startade på Umåker 6/8 och var tvåa på en 32-tid på något tung bana. Körande Ove A tyckte dock att han även denna gång bröt och hade sig på ett orutinerat sätt. Känns dock alltjämt fin i träningen och kommer nu att starta i Skellefteå 5/9 i ett treåringslopp stängt vid 50.000.

2022-07-31

Gjorde karriärens andra start i Lycksele 1/7 i ett lopp där han blev tveksam och slog av på takten när han kom först i spåret, slutade på en godkänd andraplats. Till nästa start, som blir på Umåker i ett treåringslopp 6/8 kommer vi att ta bort skygglappar så att han blir mer alert.

2022-06-30

Segrade i debuten i slutet av maj där loppinsatsen var klart godkänt efter att han varit ”yr” i värmningen. Kom dock ihåg att hans bror Källsjöviking också var ”speciell” som treåring. Vi sätter på honom andra skygglappar och får honom mer fokuserad till start i Lycksele nu 1/7.

2022-05-31

Har som bekant varit tidigast i utvecklingen av våra treårshingstar. En jättefin, speedig och snabb häst, nästan som en ”bloding” i agerandet. Debuterade i Skellefteå i måndag där han efter en ”stirrig” värmning skärpte sig och vann enkelt i ett ärlighetens namn ihåligt lopp.

2022-04-30

Är tidigast i utvecklingen av våra tre treåriga hingstar där han gått fler banjobb inne på Umåker under april månad och det på ett mycket lovande sätt. Jag är väldigt nöjd med ”Loke” som vi nu ska preparera för hans första tävlingsframträdande i Skellefteå 30/5.

2022-03-31

Har för första gången i år bekantat sig med Umåkerbanan vilket utföll till belåtenhet på alla sätt och vis. Han kommer att gå fler banjobb här framöver, är som jag tidigare sagt riktigt tidig i sin utveckling där vi har planen att han ska tävlingsdebutera i Skellefteå i maj månad.

2022-02-28

Som jag sagt tidigare är ”Loke” oerhört speedig och i mina ögon något av stallets egna lilla Formel 1-bil. Har även han fått tänderna kollade och raspade och nu även ett specialfoder för att få mer muskler. Kommer att börja gå banjobb inne på Umåkerbanan inom kort.

2022-01-31

Har tränats mycket tufft i januari och det på ett mycket bra sätt. Springmässigt fungerar det till belåtenhet där han visar sig vara oerhört speedig över kortare distanser. Han blir kanske inte lika tidig till start som de jämnåriga stona men kommer efter banjobb att debutera i vår.

2021-12-31

Var som övriga hästar i denna årskull förkyld, snuvig, här en stund innan jul varför vi fick ta det lite lugnare med träningen ett tag. Det var dock ingen fara och nu är ”Loke” tillbaka i träning på rejält sätt. Som jag sagt tidigare är han tidig i utvecklingen och på ett lovande sätt.

2021-11-30

Nu när snön kommit påbörjar vi den hårda och givande vinterträningen. ”Loke” är en grymt fin travare som är tidig i sin utveckling och på alla sätt känns jättefin. Nu gäller det bara också att han har huvudet med sig när det bär till vilket jag tror. Debuterar tidigt till våren.

2021-10-31

Fick ta det lugnt efter kvalet i september månad men tränar nu åter och det på ett mycket bra sätt. Känns som ett litet varmblod och är tidig i utvecklingen. Fortsätter han så här och tar till sig vinterjobbet är det intressant att fundera på kriterieförsök på Dannero i juli 2022.

2021-09-30

Hade lite hosta innan kvalet 13/9 varför Ove A (Lindqvist) körde honom lugnt men han klarade det galant och var jättebra enligt kusken men det visste vi ju sedan tidigare. Har varit lite förkyld efter det varför han fått tagit det lugnt men snart drar vi igång vinterträningen.

2021-08-31

”Loke” har kommit längst av våra tvååringar och fortsätter att utvecklas för att nu kvala inom kort. Här har det blivit ägarbyte då Guli Castor-gänget köpt tvååringen med sina 20 andelar där det dock har blivit några andelsskiftningar jämfört med tidigare. Roligt att gänget är kvar.

2021-07-31

Fick en lätt förkylningssväng i juli månad men har kommit igång med träningen på ett bra sätt igen och kommer att kvala i september vilket inte ska vara något problem. En verkligt talangfull tvååring där det finns någon andel kvar nu när Guli Castor-gänget köper honom

2021-06-30

Talangen ”premade” i Skellefteå 13/6 på ett fantastiskt bra sätt varför han nu får ta det lite lugnt ett tag med sommarbete. Kommer inom kort att byta ägare och gå över till Stall Lapp Brun som tidigare hade Guli Castor. Här finns det några andelar kvar för den intresserade.

2021-05-31

Jag minns förvisso inte hur Lappbarry var i träningen som tvååring men vill nog påstå att ”Loke” svarat för de bästa banjobben bland tvååringar som jag upplevt under min karriär. Har varit premieklar sedan ett bra tag tillbaka och kommer att gå det under sensommaren

2021-04-30

Påminner faktiskt mycket om ett varmblod som man kan köra med ”blodingbalans”, tung fram. Är i jobben lätt att köra, går nästan att bara använda två fingrar. Är för dagen bäst i tvåårsgruppen där han utan problem kan jogga en 45-tid. Även här väntar nu banjobb.

2021-03-31

Som jag tidigare sagt är ”Loke” tidig i sin utveckling och nu bara ett par månader in på tvåårssäsongen är han redan snabb och tar för sig på ett härligt sätt. Ska med de andra i ungflocken gå banjobb i april innan årets uppgift att gå premielopp och stöka undan kvalet.

2021-02-28

Precis som jag sagt tidigare är ”Loke” tidig i utvecklingen och riktigt snabb för att var färsk tvååring. Han tränar bra, ska snart börja gå banjobb och det här året handlar logiskt om uppbyggnadsträning plus premie- och kvallopp. Här tänker jag redan på kriteriet nästa år…

2021-01-31

Jag har tidigare berättat att ”Loke” är som ett varmblod i sitt uppträdande och har ingen anledning att ändra på det då han nu, som nybliven tvååring, tränar bra och i dagsläget är snabbast av våra ynglingar. Han är tidig i utvecklingen. Svenskt Kallblodskriterium 2022!?

2020-12-31

”Loke” har under hösten lagt på sig en hel del och är nu mycket snygg att titta på. Är till stor del som en ”bloding” i sitt uppträdande med svansen rakt ut och öronen framåt. En glad och trevlig individ, har dock mycket passgång i sig varför vi får köra honom med tunga skor fram.