Källsjölinus

Far: Tekno Odin (NO)

Mor: Kvitheims Karin (NO)

Morfar: H.G.Balder (NO)

Född: 2017 (4år)

Kön: Valack

Ägare: Stall Tyckt

Uppfödare: Domeij Tomas & Asplund Tina

0 starter 0-0-0

Inkörda: 0:-

Travinfo

20201231

Kvalade in i Lycksele på bra sätt, men började sen växa igen, har blivit riktigt lång och har även behandlats i bakknäna. Jag har hela tiden förstått att han behöver få tid på sig, han tränar nu mycket backintervaller med målet att det ska bli debutstart under försommaren.

20201130

Oktober månads behandling av kiropraktiker gav inte det resultat vi hade hoppats på varför han nu under denna månad behandlats av veterinär i båda bakknäna och i ett framknä. Känns nu mycket bättre och kommer att vintertränas rejält för att loppdebutera till våren.

20201031

Har som bekant vuxit mycket och länge varför vi sedan ett bra tag har varit inne på att det är nästa år som gäller då det gäller tävlingsbiten. Kiropraktikern har gått igenom honom här under oktober så att han nu är fräsch och förberedd för en tuff givande träningsvinter

20200930

Fortsätter att växa och är därigenom lite sen i utvecklingen. Han är stark och rejäl, vi ska för säkerhets skull låta kiropraktiker gå igenom honom utan att det är några märkbara problem. ”Linus” behöver dock mer träning främst för att stärka ryggen varför vi kör mycket i backe.

20200831

Tränar på helt efter planeringen och det utan problem. Han växer dock fortfarande rejält och behöver därför mer tid för att stärka upp sig. Svårt att säga hur lång tid det tar innan han är ”ikapp” men det är inte helt uteslutet att han tävlingsdebuterar i slutet av detta år.

20200731

Fick några veckors semester efter att ha kvalat 26 juni. Har därefter fått mycket ridträning av vår sommarvikarie Ylva Strömberg vilket stärkt ryggen och gjort honom mycket gott. Vi fortsätter att träna på och det är inte helt uteslutet att det blir loppdebut under hösten.

20200630

”Linus” är fortfarande i växt men utvecklas stadigt hela tiden. Kvalade i Lycksele i fredags där han blev godkänd på tiden 45.0 efter ett mycket bra slutvarv. Får nu en behaglig betesvecka innan träningen återstartar. Tanken är att han sen ska debutera i september eller oktober.

20200531

Växer fortfarande rejält och kommer, inte minst, att bli en lång häst. Tränas nu så här under försommaren riktigt tufft med backintervaller med målet att han ska kvala inom kort. Är alltjämt lite stel och kantig i aktionen innan han blivit uppvärmd men här finns det kapacitet.

20200430

Är fortfarande i växt vilket märks i början av träningsjobben då han är stel och kantig vilket dock ger med sig efter ett tag. Han har under april börjat gå träningsjobb inne på banan och känns alltjämt fin på alla sätt och vis. Här kan det bli debut om några månader. Lycksele?

20200331

Fortsätter att utvecklas på ett bra sätt och blir mer och mer lik sin bror (Källsjöviking). Han har blivit rejält stark och är riktig framåt i sitt uppträdande. Ska gå en del banjobb under vårkanten för att kvala i vår och kanske är det lämpligt med debut under Lyckseleveckan.

20200229

Efter att ha vuxit rejält under hösten tar han nu till sig träningen på ett mycket bra sätt där han utvecklas stadigt. Kommer att börja gå banjobb när det blir barmarksunderlag vilket blir spännande att följa. Planen är alltjämt att han ska kvala och tävlingsdebutera till sommaren.

20200131

Har börjat träna allt bättre och är mycket piggare nu när han vuxit ikapp sig. Är lite väl framåt mellan varven och inte jättetidig i sin utveckling. Allt är dock bra med hästen som är stor och snygg. Här riktar vi oss in på att komma igång med kval och tävlande till sommaren.

20191231

Är en stor och mycket vacker häst som nu, så att säga, har vuxit i sin kropp. Börjar allt mer likna sin bror Källsjöviking, är numera mindre lat, mer framåt och kan verkligen dra iväg om han är på det humöret. Han tränar på nu under vintern för kval och start till sommaren.

20191130

Han fortsätter att växa och jag inser att han kommer att bli en stor och rejäl häst kring vilken som tidigare meddelats andelarna är färdigsålda varför vi snart har ett nytt ägarnamn här. Det blev inget kval i höst, det tar vi till våren och sen blir det också intressant tävlande.

20191031

Har sålts ut i tio andelar vilket nu är klart. September månads förkylning blev en utdragen variant som höll i sig länge varför vi tvingades ligga lågt med träningen ett tag. Därför blev det inget kval vilket vi tar till våren istället. Han är fortfarande i växt, men ger ett starkt intryck på alla sätt och vis.

20190930

Har vuxit en hel del under eftersommaren och kommer att bli en riktigt stor häst. Var tyvärr förkyld en sväng här under september månad varför vi stod över då inplanerat kval som nu istället blir på Umåker 11/10. Andelarna i ”Linus” bolag är nu i princip slutsålda.