Källsjölinus

Far: Tekno Odin (NO)

Mor: Kvitheims Karin (NO)

Morfar: H.G.Balder (NO)

Född: 2017 (5 år)

Kön: Valack

Ägare: Stall Tyckt

Uppfödare: Domeij Tomas & Asplund Tina

9 starter 0-1-2

Inkörda: 45 500:-

Travinfo

2022-01-31

Har fått tagit det lugnt med tävlandet en dryg månad vilket jag tror har gjort honom gott. Han är fortfarande lite väl ambitiös men vi ska prova en del utrustningsändringar här hemma och se om det kan få honom att lugna sig några snäpp. Startar i Skellefteå på söndag 6/2.

2021-12-31

Han blir lite ängslig då han får gå först och blir ensam. Blev godkänd trea i Boden i decemberstarten Han hamnade där på mellanhand, blev då lite stressad vilket jag ser som ett tecken på orutin, helst ska han gå i ryggar. Han tränar bra och startar i Boden igen 27/1.

2021-11-30

Har ännu så länge i sig själv sin värsta motståndare då han kring tävlingar blir spänd och nervös. Allt är dock bra med hästen som tränat riktigt bra ett längre tag. Var också bra från ledningen på Umåker i måndags även om han till slut fick hålla tillgodo med en tredjeplats.

2021-10-31

Var rejält spänd innan starten på Umåker 23/10 och när loppet startade drog han friskt till ledningen och höll där hög fart. Sen ville han liksom vänta in de andra, blev ändå tvåa och var allt annat än trött men skulle må bra av att lugna sig lite. Nästa start på Umåker 29/11.

2021-09-30

Startade i Boden 24/9 men hade då balansproblem och fick inte alls med sig travet i aktionen. Vi har kört honom barfota bak tidigare vilket fungerat bättre men det kunde vi inte göra på grovgruset i Boden. Vi funderar även på att ändra bettet eller hitta på något annat.

2021-08-31

Hade otur med löpningsförloppen i julistarterna och har nu under augusti stått över tävlande och i stället åtgärdats av veterinär höger bak, i knä och en kota plus i ett framknä. Allt är bra nu, han är åter i träning på ett bra sätt och kommer att göra nästa start i Boden 24/9.

2021-07-31

Har haft otur i sina två julistarter där han såväl i Hoting som i Skellefteå i trött rygg blev dragen sist i fältet och därifrån fick det tufft. I Skellefteå trampade han sig dessutom på en framhov, fick ett skrubbsår vilket kommer att läka fort. Sen börjar vi träna och starta igen.

2021-06-30

Debuterade på Solänget 5/6 där han blev fyra i mål men det efter att verkligen ha uppträtt orutinerat där han bromsade i omgångar för att ta i mellan varven. Slog sig också på ett knä i sista sväng och galopperade. Har gått provlopp efter det. Kommer att starta i Hoting 10/7.

2021-05-31

Har bättrat sig betydligt, blivit mindre het och kommer att debutera på Solänget på lördag 5/6 i ett breddlopp för hästar med högst 7000 vilket är passande för första starten. Förhoppningen är självklart att han sköter sig där och sen kan starta på under sommaren.

2021-04-30

Det har som bekant varit en del problem och tagit mycket tid med ”Linus” men nu är vi äntligen på gång på allvar. Han travar fint men är fortfarande lite för het emellanåt, han ska få åka med in till banjobb på Umåker för att vässas innan han får debutera under sommaren.

2021-03-31

Har som bekant varit i växt under mycket lång tid och har fått en lång rygg och påminner i mycket om Stålvilles sena utveckling här hos oss. Det tar sig dock på ett mycket bra sätt och nu efter ett antal banjobb närmar sig debut i slutet av maj eller kanske in i juni månad.

2021-02-28

Är i full träning och det på bra sätt där vi nu väntar på att kunna börja köra banjobb. Har precis som storebror ”Vikingen” lite tendens att vara het ibland för att nästa gång vara hur lättregerlig som helst. Här börjar vi nu på allvar prepareringen för tävlingsdebut i maj, juni.

2021-01-31

Efter en lite lugnare och mer besvärlig period under hösten då han behandlades i bakknäna och hade en rejäl växtperiod är ”Linus” nu i full träning och det mycket i backe vilket han tar på ett bra sätt. Målet är alltjämt att han ska vara redo för att loppdebutera till försommaren.

2020-12-31

Kvalade in i Lycksele på bra sätt, men började sen växa igen, har blivit riktigt lång och har även behandlats i bakknäna. Jag har hela tiden förstått att han behöver få tid på sig, han tränar nu mycket backintervaller med målet att det ska bli debutstart under försommaren.

2020-11-30

Oktober månads behandling av kiropraktiker gav inte det resultat vi hade hoppats på varför han nu under denna månad behandlats av veterinär i båda bakknäna och i ett framknä. Känns nu mycket bättre och kommer att vintertränas rejält för att loppdebutera till våren.

2020-10-31

Har som bekant vuxit mycket och länge varför vi sedan ett bra tag har varit inne på att det är nästa år som gäller då det gäller tävlingsbiten. Kiropraktikern har gått igenom honom här under oktober så att han nu är fräsch och förberedd för en tuff givande träningsvinter

2020-09-30

Fortsätter att växa och är därigenom lite sen i utvecklingen. Han är stark och rejäl, vi ska för säkerhets skull låta kiropraktiker gå igenom honom utan att det är några märkbara problem. ”Linus” behöver dock mer träning främst för att stärka ryggen varför vi kör mycket i backe.

2020-08-31

Tränar på helt efter planeringen och det utan problem. Han växer dock fortfarande rejält och behöver därför mer tid för att stärka upp sig. Svårt att säga hur lång tid det tar innan han är ”ikapp” men det är inte helt uteslutet att han tävlingsdebuterar i slutet av detta år.

2020-07-31

Fick några veckors semester efter att ha kvalat 26 juni. Har därefter fått mycket ridträning av vår sommarvikarie Ylva Strömberg vilket stärkt ryggen och gjort honom mycket gott. Vi fortsätter att träna på och det är inte helt uteslutet att det blir loppdebut under hösten.

2020-06-30

”Linus” är fortfarande i växt men utvecklas stadigt hela tiden. Kvalade i Lycksele i fredags där han blev godkänd på tiden 45.0 efter ett mycket bra slutvarv. Får nu en behaglig betesvecka innan träningen återstartar. Tanken är att han sen ska debutera i september eller oktober.

2020-05-31

Växer fortfarande rejält och kommer, inte minst, att bli en lång häst. Tränas nu så här under försommaren riktigt tufft med backintervaller med målet att han ska kvala inom kort. Är alltjämt lite stel och kantig i aktionen innan han blivit uppvärmd men här finns det kapacitet.

2020-04-30

Är fortfarande i växt vilket märks i början av träningsjobben då han är stel och kantig vilket dock ger med sig efter ett tag. Han har under april börjat gå träningsjobb inne på banan och känns alltjämt fin på alla sätt och vis. Här kan det bli debut om några månader. Lycksele?

2020-03-31

Fortsätter att utvecklas på ett bra sätt och blir mer och mer lik sin bror (Källsjöviking). Han har blivit rejält stark och är riktig framåt i sitt uppträdande. Ska gå en del banjobb under vårkanten för att kvala i vår och kanske är det lämpligt med debut under Lyckseleveckan.

2020-02-29

Efter att ha vuxit rejält under hösten tar han nu till sig träningen på ett mycket bra sätt där han utvecklas stadigt. Kommer att börja gå banjobb när det blir barmarksunderlag vilket blir spännande att följa. Planen är alltjämt att han ska kvala och tävlingsdebutera till sommaren.

2020-01-31

Har börjat träna allt bättre och är mycket piggare nu när han vuxit ikapp sig. Är lite väl framåt mellan varven och inte jättetidig i sin utveckling. Allt är dock bra med hästen som är stor och snygg. Här riktar vi oss in på att komma igång med kval och tävlande till sommaren.

2019-12-31

Är en stor och mycket vacker häst som nu, så att säga, har vuxit i sin kropp. Börjar allt mer likna sin bror Källsjöviking, är numera mindre lat, mer framåt och kan verkligen dra iväg om han är på det humöret. Han tränar på nu under vintern för kval och start till sommaren.

2019-11-30

Han fortsätter att växa och jag inser att han kommer att bli en stor och rejäl häst kring vilken som tidigare meddelats andelarna är färdigsålda varför vi snart har ett nytt ägarnamn här. Det blev inget kval i höst, det tar vi till våren och sen blir det också intressant tävlande.

2019-10-31

Har sålts ut i tio andelar vilket nu är klart. September månads förkylning blev en utdragen variant som höll i sig länge varför vi tvingades ligga lågt med träningen ett tag. Därför blev det inget kval vilket vi tar till våren istället. Han är fortfarande i växt, men ger ett starkt intryck på alla sätt och vis.

2019-09-30

Har vuxit en hel del under eftersommaren och kommer att bli en riktigt stor häst. Var tyvärr förkyld en sväng här under september månad varför vi stod över då inplanerat kval som nu istället blir på Umåker 11/10. Andelarna i ”Linus” bolag är nu i princip slutsålda.