Johnny Löthberg

Johnny Löthberg

 

Syssla: Egen Företagare, ekonomisk rådgivare och pensionär. En perfekt kombination.

 

Född: Född i ett bageri i Gällivare som vi så småningom utvecklade till Malmfältens första pub. Det var inte enkelt att lära gruvarbetarna att dricka pilsner, men det lyckades.

 

Bor:  I Balingsta en liten ort strax utanför Uppsala.

 

Familj: Sambo med Kerstin som också är delägare i Stålviktor. Jag har två barn i tidigare äktenskap och fem barnbarn.

 

Anknytning till Stall Gällerstedt: Samarbetet började för cirka 17 år då jag började administrera andelsbolag åt stallet. Mats tog något år senare över träningen av stoet Eira mor till bland annat Stålville och Stålviktor.

 

Favorithäst(ar): Just nu Stålville och Stålviktor.

 

Tvåbenta travfavoriter: Robert Bergh och Erik Adielsson.

 

Bästa travminne: När Brumund Rapp i Lycksele vann Lars Matsons Minne med Krister Söderholm i sulkyn och när Stålville mycket oväntat vann på Bergsåker i maj 2018 med Ulf Ohlsson som kusk.

 

Bästa spelminne:  Har inget eftersom jag väldigt sällan spelar på trav.

 

Irriterande trav/spelminne: Stålviktor startade i Skellefteå 2018, endast sju hästar på startlinjen och Mikael H Björklund höll i tömmarna. Det uppstod en olycka och det blev omstart med fem kvarvarande hästar. Stålviktor tog en tidig ledning och hade minst 30 meters ledning på upploppet, men slog på en galopp strax före mål. Rullgardinen gick ner och prischecken på 50.000 kronor gick upp i rök.

 

Ser på TV: Sport, framför allt friidrott och trav.

 

Fritidsintressen: Fiske och trav.

 

Egna sportmeriter: Har en friidrottskarriär bakom mig. Var som 16-åring tvåa i UP-finalerna (Ungdoms-SM) i höjdhopp, med den i dag ovanliga kaliforniska dykstilen.