Guli Kajsa

Far: Bork Odin (NO)

Mor: Guli Nova

Morfar: Järvsöfaks

Född: 2018 (3år)

Kön: Sto

Ägare: Gällerstedt Mats & Nilsson Ernst

Uppfödare: Andersson F & HB Anderssons Hästar

6 starter 3-0-1

Inkörda: 125 500:-

Travinfo

2021-09-30

Vann i Boden 2/9 på ett bra sätt men var klart sämre i starten därefter i Skellefteå 6/9 då hon vägrade att ha ett annat huvudlag som vi testade då. Den uppgiften är bara att glömma. Vann sen på Dannero på rejält sätt i söndags 26/9. Startar eventuellt på Umåker 8/10.

2021-08-31

Gjorde som bekant tre starter under hennes debutmånad juli där det blev en seger. Hon har nu fått ta det lite lugnare i augusti. Har dock tränat på ett bra sätt hela tiden och kommer nu ut i tävlingssammanhang igen genom att närmast starta i Boden 2/9 och sen i Skellefteå 6/9.

2021-07-31

”Kajsa” har debuterat denna månad och gjort tre starter där hon först enkelt vann i Lycksele. Sen provade vi annan balans i andra starten (trea) vilket inte föll väl ut. Då var det bättre i uttagningslopp till Kriteriestoet där hon blev femma men trots fina 29.3 inte finalklar.

2021-06-30

Hade som bekant lite knäproblem under försommaren och behandlades för det. Är nu på gång igen, var fin i ett provlopp på Umåker för några veckor sedan. Kommer att debutera i Lycksele 2/7 och faller det väl ut är stonas kriteriekval på Dannero 25/7 fortfarande aktuellt.

2021-05-31

Vi har behandlat henne ännu en gång i framknäna och har nu precis kommit igång med träningen igen. Det är en vältränad häst som har ett fint och bra löpsteg där vi nu planerar för att hon ska loppdebutera i Lycksele vilket självklart är trevligt för delägaren Ernst.

2021-04-30

”Kajsa” kan vara riktigt envis mellan varven som vid ett banjobb nyligen där jag inte alls var nöjd med uppträdandet varför vi ska sätta på helstängt huvudlag till nästa banjobb. Springet är det i alla fall inga problem men vi avvaktar ett tag till innan det är dags för debutstart.

2021-03-31

Har åtgärdats i sina framknän och vilade en vecka efter det, men är nu igång med träningen igen. Ska gå banjobb inom kort och det kan bli aktuellt med debutstart på Umåker 29/4 då hon är tidig i sin utveckling och snart redo för lopp. Här funderar vi alltså på Kriteriestoet.

2021-02-28

Fortsätter att utvecklas och har också gåtts igenom av veterinär så att vi nu vet att det står bra till med henne. Hon blir aldrig trött, springer fint och här planerar vi som bekant för tidig debut in mot sommaren med Kriteriestoet som ett mål. Närmar sig banjobb på vägen dit.

2021-01-31

Tar sig stadigt bättre och bättre efter att ha haft allehanda hyss för sig under förra vintern. Tränar nu med äldre hästar och det på ett bra sätt. Då Kriteriestoet finns i tankarna till sommaren gäller det att träna riktigt rejält vilket ”märrar” också tål bra i dessa unga år.

2020-12-31

Var i början av året något av en förbrytare som sparkade mig ur vagnen och sen också ställde och skämde ut sig i ett premieförsök. Vi har jobbat hårt och nu fått henne mycket lugnare och hon var också jättefin i kvalet. Här är årets mål självklart att gå ut i Kriteriestoets försök.

2020-11-30

Träningen flyter på bra men hon har svårt att vända till höger varför hon inom kort ska gås igenom av en kiropraktiker då det är något som besvärar. Annars är jag nöjd och hoppas hinna med något banjobb inom kort och gör vi det kan det bli kval på Umåker 15/12.

2020-10-31

”Kajsa” tränar fortsatt kontinuerligt och bra och ska snart prova med broddträning med tanken att det ska bli kval här i november. Viss reservation finns då jag känner att väder och vind måste vara med oss så att vi kan träna bra några veckor innan vi ger oss på kvalet.

2020-09-30

Det är ingen hemlighet att Kriteriestoet nästa år är något som kan ses som ett mål i ett längre perspektiv. Till dess tränar hon på här hemma på ett bra sätt och så även nyligen i ett banjobb där hon utan problem gick 42/1640 med en rappare avslutning. Kvalar i november.

2020-08-31

Efter sommarbete hos Tommy Nilsson på andra sidan älven är hon hemma igen och tränas för fullt och har också varit inne på Umåker. Tanken är att hon ska kvala om någon månad och sen ska vi träna med det lite mer långsiktiga målet i nästa års Kriteriestoet på Dannero.

2020-07-31

”Kajsa” har här under juli månad varit på semesterbete hos Tommy Nilsson i Hällfors på andra sidan älven för att få variation i tillvaron. Hon kommer hem nu på måndag och då ska vi träna henne rejält för att kvala till hösten. Redan nu finns tankar på Kriteriestoet 2021.

2020-06-30

Ville inte alls vara med när vi premieprovade på Umåker i början av månaden och ströks då. Vi provade därefter hemma några veckor innan hon förra måndagen på Solänget gick sitt premielopp på en 58-tid med krafter kvar. Stokriteriet nästa år är det långsiktiga målet.

2020-05-31

Går stadigt banjobb inne på Umåker på ett mycket bra sätt och det senast nu i tisdags. Travar allt bättre, hon går kvaltid redan nu men börjar närmast med att gå premielopp på Umåker nu på torsdag 4/6. Tränar sen vidare under sommaren för att kvala på höstkanten.

2020-04-30

Hon har gått flera banjobb under april och det oftast med Jocke i vagnen. Hon sköter sig rakt igenom mycket bra och klockades vid förra veckans jobb på premietiden. Här fortsätter vi att träna henne stadigt och som meddelats kan det bli premielopp under Lyckseleveckan.

2020-03-31

Fortsätter att träna bra och ligger långt framme i utvecklingen. Hon var för några veckor sedan på Umåker och fick se en travbana för första gången vilket gick hur bra som helst med fin rytm i steget. Kanske blir det premielopp i Lycksele så Ernst får se henne på hemmaplan.

2020-02-29

Hon är för dagen längst kommen i utvecklingen av stallets tvååringar. Efter incidenten i januari då jag åkte i backen har hon skött sig helt fläckfritt och exemplariskt under den här månaden. Hon har tränat bra hela tiden, är stor, stark och rejäl på alla sätt och vis.

2020-01-31

Är för dagen springmässigt den bästa av tvååringarna, men är något av en ”förbrytare” med ett hett humör. Incidenten i förra veckan då jag åkte i backen och hon själv sprang hem tog hon dock på ett bra sätt där vi körde några extra träningsjobb direkt efteråt vilket gick bra.

2019-12-31

Nu har vi fixat ut de irriterande vargtänderna som kan jämföras med visdomständer för oss tvåbenta. Nu springer rakt på bra sätt. En hård dam med rejält humör som slagit ett fotsteg på en vagn riktigt snett. Hon kanske lugnar ner sig när Ernst kommer och hälsar på…

2019-11-30

Blir bättre i träningen, men vi har inte fått tandläkaren att åtgärda tandproblemet som gör att hon springer lite snett, men på onsdag blir det ingrepp i munnen och då kommer det att bli bra. Jag väntar på att radarkamraten och delägaren Ernst ska komma och hälsa på.

2019-10-31

Tränar bra, körs för vagn utan problem och frodas, men springer mestadels lite snett vilket helt och hållet beror på några irriterande tänder i munnen som tandläkar´n ska få åtgärda inom kort. Hon är snygg som en tavla och ger ett mycket trivsamt personligt intryck redan i så här unga år.

2019-09-30

Har nu börjat köras för vagn vilket går helt utan problem. Går tillsammans med Guli Tone i hagen och de trivs verkligen perfekt ihop. Extra glad är jag personligen för att Ernst Nilsson från Lycksele är på väg in som delägare här. Vi har haft hästar tillsammans i 20-talet år.