Guli Frasse

Far: Ingbest (NO)

Mor: Guli Saga

Morfar: Moe Odin (NO)

Född: 2019 (4 år)

Kön: Valack

Ägare: Big smile KB

Uppfödare: Andersson F & HB Andersson häst

6 starter 2-1-0

Inkörda: 52 500:-

Travinfo

2023-04-30

Han var inte som bäst i årsdebuten för en månad sedan även om avslutningsvarvet var okej. Nu är han fin i träningen men ska kollas upp av veterinär och se om vi hittar något. Sen väntar något banjobb innan det blir start igen, det finns gott om lopp för honom framöver.

2023-03-31

Har tränat mycket bra hela vintern och här ser jag verkligen fram mot denna 4-årssäsong. I mars inplanerade banjobb ”försvann” på grund av banans beskaffenhet. Årsdebuterade i Boden i torsdags, kördes invändigt, fick aldrig närkontakt men avslutade okej som femma.

2023-02-28

”Frasse” ska börja gå banjobb inne på Umåker när vi har ett bra banunderlag. Han har tränat bra under hela vintern och utvecklats rejält vill jag påstå. Han är inte så långt borta från årsdebut vilken jag planerar blir i april månad då det finns flera intressanta lopp att välja på.

2023-01-31

Har nyligen fått besök av veterinären och fått framknäna behandlade vilket ska ses som något av underhåll. Avslutade fjolåret med två segrar och har utvecklats vidare i vinter varför jag har stora förväntningar inför tävlingssäsongen 2023 som blir spännande. Årsdebut i april.

2022-12-31

Tävlandet var lite segstartat för ”Frasse” som var tämligen sen av sig. Nu i höst har han utvecklats efter att ha vuxit klart och blivit som en riktig häst. Att han fick avsluta 2022 med två raka segrar gör förstås inte saken sämre. Det blir en mycket intressant 4-årssäsong.

2022-11-30

Var tidigare mycket omogen men har verkligen utvecklats i höst vilket också gett två raka segrar där han i Boden 10/11 vann hur enkelt som helst utan att, som tidigare, väntat in de andra när han kom först. Nu väntar vinterträning efter ett, till sist, klart godkänt debutår.

2022-10-31

Har inte startat sedan sin första (delade) seger i slutet av september. Har dock tränat bra under månaden och även gått banjobb. Allt är bra med hästen som startar i Boden 10/11 eller hemma 18/11, det lutar mot Boden då han har problem i stallsvängen på Umåker.

2022-09-30

Har inte tävlat men tränat jättebra under september och blivit mindre fiaskig i sitt uppträdande. Vi kommer fortsättningsvis att köra honom med öppet huvudlag vilket verkar fungera bra. Avlade sin maiden (delad seger) på mycket bra sätt på Umåker i tisdags kväll.

2022-08-31

Var under månaden först tvåa i Skellefteå, var inte trött och bra i travet men visade opolerade takter. Sen testade vi med skygglappar hemma vilket då funkade bra vilket det dock inte gjorde i lopp 20/8 då han blev stressad och hoppade. Nu tar vi en träningsperiod.

2022-07-31

Debuterade i Skellefteå 19/7 och såg fin ut men tog två nybörjargalopper då han först, i första sväng, fick grus i ögonen och sen plötsligt ville hoppa utåt i banan. Allt är bra med hästen som nu kommer att göra karriärens andra start i Skellefteå kommande torsdag 4/8.

2022-06-30

Var som bekant godkänd i kvalet i slutet av maj även om han agerade med en dos lathet. Tycker att han tänt till och tränat klart bättre här under juni och är för dagen mycket nöjd med hästen då han nu laddas för debutstart i Sverker Karlssons Minneslopp i Lycksele 4/7.

2022-05-31

Har utvecklats mycket under våren och försommaren och jag kan inte vara annat än nöjd med hästen som i måndags kväll gick ut i kvallopp i Skellefteå och klarade det på ett bra sätt på tiden 39.7. Formen finslipas nu under juni månad innan det blir tävlingsdebut i Lycksele.

2022-04-30

Har gått fler banjobb under april och det på en bana som torkat upp vilket givetvis är bra för träningen. Jag har varit väldigt nöjd med dessa repor där ”Frasse” visar rejäl styrka. Han kommer att kvala 16/5 eller 30/5 i Skellefteå med planen att debutera i Lycksele 1/7.

2022-03-31

Gick årets första banjobb inne på Umåker härom veckan och skötte sig då bra men det på en smetig bana varför man fick ta det hela för vad det var. Han kommer att gå fler banjobb här under april när banan torkat upp bättre för att sen gå ut i kvallopp under vårkanten.

2022-02-28

Är bättre i karlederna men fortfarande inte hundra. Är därför lite efter kullkamraterna i nuläget men jag här helt övertygad om att han kommer att få en fin sommar och höst i tävlingssammanhang. Har också haft besök av tandläkaren. Efter banjobb väntar kval i maj.

2022-01-31

Har lagt till ytterligare en växel i vinter trots att han i december åkte på en snyting i hagen och för någon vecka sedan drogs med karledsinflammation. Han ska dock påbörja träningen igen i dagarna och kommer att börja gå banjobb när isen är borta från banan. Vårkval.

2021-12-31

”Frasse” fick en smäll i hagen för någon månad sedan, det var inget allvarligt men han fick ta igen sig en vecka. Nu är han åter i träning här hemma och det på ett rejält sätt men vi har konstaterat att han inte är någon fantom på isbrodd varför banjobb inte är aktuellt.

2021-11-30

Det finns en andel kvar till salu i denna talang som allt är bra med. Han har vuxit rejält här i höst och kommer att bli en stor häst, han har lätt för sig med travet vilket är bra nu när hård vinterträning väntar. Det blir kval till våren och därefter börjar den roliga tävlingskarriären.

2021-10-31

Var förkyld under september månad, tränade igång efter det men fick viss känning i framknäna där han därefter har behandlats. Är nu åter i träning men det är tveksamt om det blir något kvalloppsframträdande här i höst utan är nog mer troligt att vi väntar till våren.

2021-09-30

Har efter premieloppet, som de flesta yngre hästarna i stallet, dragits med en förkylning nu under höstmånaden september och har därför fått ta det lugnt. ”Frasse” har nu börjat träna igen och vi kommer att gå ut i kvallopp hemma på Umåker den 8:e eller 23:e oktober

2021-08-31

Har haft en fin sommar och tränat kontinuerligt, är travsäker och fin på alla sätt och vis. Kommer att växa på sig ytterligare. John Östman körde honom i premieloppet i tisdags kväll vilket gick hur bra som helst på tiden 1.58,3/2140. Kommer att gå ut i kvallopp snart.

2021-07-31

Har haft en mycket bra sommar där han dels fått njuta av gröngräsbete men också tränat på ett bra sätt. ”Frasse” är premieklar och kommer att gå ut i premielopp på Umåker den 20:e eller 31:a i denna nya månad där vi ska försöka se till så att han får ha en kompis med sig.

2021-06-30

”Frasse” har fått ta det lite lugnare ett tag och gå på härligt gröngräsbete här hemma. Är alltjämt i bra ordning och visar fortfarande mycket fina taker. Kommer att gå premielopp här under sommaren och det eventuellt redan i Lycksele om vi kan lösa transportfrågan dit.

2021-05-31

Vi har åtgärdat honom i munnen och det ser ut som dessa problem nu är historia. Han har gått sitt första banjobb på Umåker där jag körde i 52/1600 meter där han uppträdde som han aldrig gjort annat. En stor och rejäl häst som kommer att gå premielopp i sommar.

2021-04-30

Då vi dels har haft bussen på reparation men också då Umåker stängt banan pga av hyvling så har tvååringarna inte kommit igång med banjobben. ”Frasse” tränar bra hela tiden, har blivit bättre på att gå i rygg på andra hästar men dras med vissa smärre munproblem.

2021-03-31

Har vuxit länge för att bli en stor och rejäl häst. Går mycket starkt när han får ligga först i träningsspåret eller bredvid annan häst, men har fortfarande problem att gå i rygg vilket vi måste träna vidare på även om det blivit bättre. Ska börja gå banjobb på Umåker nu i april.

2021-02-28

Har under den här månaden kastrerats och efter det fått bort tidigare rädsla att ”vagnrädd” ligga i rygg på annan häst. Tränades efter ingreppet två gånger per dag i två veckor, känns nu mycket stark, rejäl och faktiskt ännu vassare än tidigare och tacksamt mer stabil i humöret.

2021-01-31

Som för de andra tvååringarna är det rejäl vinterträning som gäller där vi nu förlängt passen till längre sträckor och såväl för ”Frasse” som övriga artar det sig bra. Han är dock lite rädd för att ligga i rygg med vagn framför sig, vill då gärna släppa lucka vilket vi får träna bort.

2020-12-31

Gick på sommarbete i Undrom i Ångermanland innan han kom till oss i slutet av sommaren. En stor och stark häst som gärna vill ligga först i träningsjobben. Känns tidig i sin utveckling, vill verkligen framåt där detta nya års mål självklart är att köra först premie och sen kvallopp.

2020-11-30

Han är chefen i hagen tillsammans med de andra ettåriga hingstarna, men annars mycket lugn, cool och faktiskt lite lat i träningsjobben vilket dock inte bekymrar något alls. ”Frasse” kommer att bli en stor häst och liknar redan Guli Castor på rätt många sätt och vis.