Guli Castor

Far: Järvsöfaks

Mor: Ternemy

Morfar: Elding (NO)

Född: 2013 (7år)

Kön: Valack

Ägare: Stall Lappbrun KB Tavelsjö

Uppfödare: Andersson F & HB Anderssons Hästar

38 starter 11-6-10

Inkörda: 354.300:-

Travinfo

20200831

Har för ett par veckor sedan undersökts och lysts av veterinär och nu har skadan på gaffelbandet läkt ihop bra. Han tränar nu för fullt här hemma och kan sägas vara startklar, men vi går in i en rejäl träningsperiod över vintern för att göra tävlingscomeback till våren.

20200731

Tränar nu normalt där han går tio intervaller på rakbanan under varje träningspass. Han känns fin där vi också fortsätter behandling med kyla och laser för att i augusti nu lysa och se hur det är med gaffelbandet. Förhoppningen är att han ska kunna starta under september.

20200630

Har lysts på gaffelbandet i juni och det ser ut som blödningen läker mycket bra. Har börjat tränas på rakbanan och behandlas dagligen såväl med kyla som med laser. Kommer att lysas på nytt i början av augusti med stora förhoppningar om att det blir comebackstart i höst.

20200531

Tar konvalescensperioden efter sin blödning på gaffelbandet på ett bra sätt där han regelbundet behandlas med kyla och laser. Han känns jättefin i lugn träning, det känns också om att benet börjar bli riktigt bra varför vi snart ska lysa honom igen och se hur det ser ut.

20200430

Det blev ingen årsdebut under april då han drog på sig en liten blödning på insidan av ett gaffelband vänster bak. Det är ingen större grej men tar några månader innan det kan bli aktuellt med tävlande – juli/augusti – även om han nu stadigt tränas tre gånger per vecka.

20200331

Gick banjobb på Umåker för några veckor sedan på ett mycket bra sätt. Han har varit jättefin i träningen hela tiden här under eftervintern och är alltjämt stark men känns dessutom lite kvickare. Årsdebuterar på Dannero 11/4 och planeras därefter också för start i Boden 30/4.

20200229

Har behandlats av veterinär med Irap i sina knän vilket fick bukt med problemen. Vi kör nu kortare mer intensiva intervaller och tycker att han blivit lite lättare och rappare i steget. Planeras för banjobb när isen är borta. Sen hoppas vi hitta lopp för årsdebut under april.

20200131

Han har till och från lite småproblem med sina bakknän varför vi ska låta veterinären gå igenom honom här framöver. Annars tränar han bättre än tidigare vintrar där vi nu kör mindre tung träning med målet att han ska bli speedigare. Årsdebut om två, tre månader.

20191231

Tränar nu riktigt tufft på ett bra sätt där han numera, som lite äldre, har lärt sig det här med broddar på bättre sätt än tidigare vintrar. Det är dock inte aktuellt med något istävlande men han känns jättefin och kommer att vara startklar för lopp i slutet av mars eller april.

20191130

Behandlades i höger bakknä vilket verkar ha gått fantastiskt bra då vi nu har påbörjat vinterträningen där han känns jättefin, faktiskt bättre än tidigare. Det är en lång och rejäl träningsperiod som väntar nu, men direkt det på vårkanten blir sommarskor så startar vi.

20191031

Var inte som bäst i Skellefteå 5/10 och sträckte sig drygt en vecka senare varför den inplanerade långloppsstarten i Gävle 24/10 uteblev. Ljumsksträckningen tar tid att läka ut helt och hållet, det är färdigtävlat för i år och nu ska vi gå igenom honom så att han är fräsch inför vinterträningen.

20190930

Trots tidig galopp – ”kuskfel” – vann han på Skellefteå på ett säkert sätt till slut. I torsdagsblev han trea på ett mycket bra sätt – rekord med 1/10 – på Solänget. Startar i Skellefteålördag 5/10 och sen över 3140 meter i Gävle 24/10 varefter troligtvis vinterträning väntar.