Guli Best

Far: Lome Elden (NO)

Mor: Guli Galant

Morfar: Järvsöviking

Född: 2016(5år)

Kön: Valack

Ägare: Andersson E-L, Gallerstedt M & Lia J

Uppfödare: Andersson F & HB Anderssons Hästar

17 starter 1-3-4

Inkörda: 166 700:-

Travinfo

20201231

Gick riktigt bra i somras och fick då också äntligen vinna ett lopp. Tappade lite i höst och decemberstarten i Skellefteå var jag inte belåten med där han blev sexa. Han har därefter behandlats i ryggen och ska nu tränas ett tag till innan det blir aktuellt med en ny start.

20201130

Efter att i oktober ha behandlats i en bakkota har han tränats igång igen och känts mycket bra under de senaste veckorna. Han kommer att starta i Skellefteå 5/12 inför vilket vi utrustar honom med en antichoke, en stor platta under halsen för att han lättare ska få luft.

20201031

Var inte bra vid septemberstarten i Östersund varför han kollades upp och behandlades i en bakkota som han bevisligen hade problem med. Har sen tränats i gång igen och känts bra. Startade i Boden i torsdags, blev över från start, hamnade långt bak, kom aldrig in i loppet.

20200930

Han hade tränat mycket bra innan starten i Östersund 18/9 där han dock var allt annat än bra. Han kommer att kollas upp av veterinär inom kort, jag är rätt säker att det är en bakkota som spökar, och när det är i sin ordning till så ska han fortsätta att starta på in mot vintern.

20200831

Gjorde en start under månaden – Solänget 22/8 – och var då inte till sin fördel. Dels beroende på att han inte fick något fäste på banan som var allt annat än bra men möjligtvis var han också lite förkyld. Ska starta inom kort igen men det finns dåligt med lopp framöver.

20200731

 Har gjort flera fina lopp här under sommaren där han efter en tredjeplats på Dannero i måndags i Skellefteå äntligen fick ta sin första triumf och det på ett mycket lätt sätt. Roligt! I fredag godkänd trea på nytt rekord men efter täta starter blir det nu tre veckor utan lopp.

20200630

Blev i månaden opererad av Birger Andersson vilket inte var en rolig historia med varfylld pung. Han har blivit som en ny häst efter det, måste ha haft besvär då han dessförinnan var sur och tvär för att nu vara glad och njuta av tillvaron. Startar i Lycksele på fredag 3/7.

20200531

Trots att han kastrerades för två år sedan har han på något underligt sätt en varig testikel kvar i pungen. Efter flera veterinärbesök för detta så talar nu allt för att han kommer att opereras inom kort. Därefter blir det vila någon månad innan han kan börja träna igen.

20200430

Vi sköt upp årsdebuten från planerade 11/4 på Dannero till Umåker under V75-helgen där det inte stämde och han var aningen halt efter loppet. Han har behandlats i ett framknä och en bakkota under förra veckan vilket gett resultat. Han är åter startklar om några veckor.

20200331

Har tränat bra hela vintern och i denna månad gått banjobb inne på Umåker innan årsdebuten förra veckan i Boden 26/3 där han blev fyra på ett okej sätt även om det logiskt fattades en växel. Nästa start på Dannero 11/4 till vilken jag räknar med att han gått framåt.

20200229

Tränas rejält i backe så här under vintern, har behandlats av kiropraktiker och blivit ännu vassare. Kommer att årsdebutera på Bergsåker 11/3 med förhoppningen om att vi ska hinna gå ett isfritt jobb på Umåker innan dess, men det beror ju på när de skrapar bort isen där.

20200131

Även om han oftast mötte mycket tufft motstånd har jag fortfarande inte riktigt kommit över att han inte fick vinna i fjol, men det tar vi igen i år 2020. Vi kör nu mycket stenhård backträning vilket han tar på allra bästa sätt för att i år bli ännu starkare och bättre.

20191231

Efter knäbehandling och förkylning är han nu frisk och inne i hård vinterträning. Vi har skrinlagt planerna på vintertävlande, men är nöjda med debutsäsongen även om han inte fick vinna något lopp. Allt är bra och han är laddad inför 2020 som kan bli riktigt intressant.

20191130

Har behandlats i bakknäna och blev därefter förkyld varför vi nu ligger lågt i väntan på att han ska bli frisk. Detta har inneburit att det inte blir något fler lopp i år, men det kan eventuellt bli vintertävlande senare, men först ska han friskna till och tränas igång igen.

20191031

Travade till sig två tredjeplatser under oktober månad och har svarat för en mycket fin debutsäsong även om han inte fått vinna något lopp, men drygt 100.000 på sju starter klagar vi inte på i den tuffa konkurrensen han ställts mot. Det blir maximalt ett lopp till i år om vi hittar något passande.

20190930

Gick nytt fint rekord som fyra i Skellefteå i förra starten och är nu uppe i 75 000 intravade kronor på sina fem starter hittills vilket är fina siffror så här under debutsäsongen. Han tränar alltjämt bra och kommer att göra nästa loppframträdande på Umåker 18/10.