Guli Best

Far: Lome Elden (NO)

Mor: Guli Galant

Morfar: Järvsöviking

Född: 2016(5år)

Kön: Valack

Ägare: Andersson E-L, Gallerstedt M & Lia J

Uppfödare: Andersson F & HB Anderssons Hästar

19 starter 1-3-4

Inkörda: 169 700:-

Travinfo

2021-05-31

Gjorde årets andra start i Boden där han på ett bra sätt blev fyra körd av vår lärling Jocke. Blev sen förkyld varför vi fick blåsa av tänkt start 22/5. Är fortfarande inte helt kurant varför det är ett frågetecken om det blir start på Solänget 5/6 eller om vi får vänta ett tag till.

2021-04-30

Var handikappad av att vi inför årsdebuten 16/4 inte hade kunnat köra något banjobb och han kändes i loppet också rätt seg utan tempo i sig. Han behövde loppet, vi gör några utrustningsförändringar till nästa start på Dannero 9/5 då han kommer att vara klart bättre.

2021-03-31

Åtgärdades på ett bra sätt i februari, vilade en stund men har nu under mars månad tränat regelbundet. Vill fortfarande dra lite i högertömmen, men det är bättre. Det blev ingen start i mars men nu när vi slipper broddar laddar vi och ser fram mot årsdebut på Umåker 16/4.

2021-02-28

Har under februari behandlats av veterinär för skavanker här och där, dock inga av allvarlig art. Känns mycket smidigare och bättre efter det, tränas stadigt och det kan bli någon start i slutet av mars månad då vi hoppas att han ska slippa broddar vilket han inte direkt gillar.

2021-01-31

Tuff träning pågår så här in på nyåret där han känns riktigt fin för dagen efter att ha tappat formen i slutet av fjolåret. Är ingen broddspecialist men det kan bli aktuellt med någon fler vinterstart förutsatt att vi kan köra utan brodd på framhovarna. Brodd bak kan funka.

2020-12-31

Gick riktigt bra i somras och fick då också äntligen vinna ett lopp. Tappade lite i höst och decemberstarten i Skellefteå var jag inte belåten med där han blev sexa. Han har därefter behandlats i ryggen och ska nu tränas ett tag till innan det blir aktuellt med en ny start.

2020-11-30

Efter att i oktober ha behandlats i en bakkota har han tränats igång igen och känts mycket bra under de senaste veckorna. Han kommer att starta i Skellefteå 5/12 inför vilket vi utrustar honom med en antichoke, en stor platta under halsen för att han lättare ska få luft.

2020-10-31

Var inte bra vid septemberstarten i Östersund varför han kollades upp och behandlades i en bakkota som han bevisligen hade problem med. Har sen tränats i gång igen och känts bra. Startade i Boden i torsdags, blev över från start, hamnade långt bak, kom aldrig in i loppet.

2020-09-30

Han hade tränat mycket bra innan starten i Östersund 18/9 där han dock var allt annat än bra. Han kommer att kollas upp av veterinär inom kort, jag är rätt säker att det är en bakkota som spökar, och när det är i sin ordning till så ska han fortsätta att starta på in mot vintern.

2020-08-31

Gjorde en start under månaden – Solänget 22/8 – och var då inte till sin fördel. Dels beroende på att han inte fick något fäste på banan som var allt annat än bra men möjligtvis var han också lite förkyld. Ska starta inom kort igen men det finns dåligt med lopp framöver.

2020-07-31

Har gjort flera fina lopp här under sommaren där han efter en tredjeplats på Dannero i måndags i Skellefteå äntligen fick ta sin första triumf och det på ett mycket lätt sätt. Roligt! I fredag godkänd trea på nytt rekord men efter täta starter blir det nu tre veckor utan lopp.

2020-06-30

Blev i månaden opererad av Birger Andersson vilket inte var en rolig historia med varfylld pung. Han har blivit som en ny häst efter det, måste ha haft besvär då han dessförinnan var sur och tvär för att nu vara glad och njuta av tillvaron. Startar i Lycksele på fredag 3/7.

2020-05-31

Trots att han kastrerades för två år sedan har han på något underligt sätt en varig testikel kvar i pungen. Efter flera veterinärbesök för detta så talar nu allt för att han kommer att opereras inom kort. Därefter blir det vila någon månad innan han kan börja träna igen.

2020-04-30

Vi sköt upp årsdebuten från planerade 11/4 på Dannero till Umåker under V75-helgen där det inte stämde och han var aningen halt efter loppet. Han har behandlats i ett framknä och en bakkota under förra veckan vilket gett resultat. Han är åter startklar om några veckor.

2020-03-31

Har tränat bra hela vintern och i denna månad gått banjobb inne på Umåker innan årsdebuten förra veckan i Boden 26/3 där han blev fyra på ett okej sätt även om det logiskt fattades en växel. Nästa start på Dannero 11/4 till vilken jag räknar med att han gått framåt.

2020-02-29

Tränas rejält i backe så här under vintern, har behandlats av kiropraktiker och blivit ännu vassare. Kommer att årsdebutera på Bergsåker 11/3 med förhoppningen om att vi ska hinna gå ett isfritt jobb på Umåker innan dess, men det beror ju på när de skrapar bort isen där.

2020-01-31

Även om han oftast mötte mycket tufft motstånd har jag fortfarande inte riktigt kommit över att han inte fick vinna i fjol, men det tar vi igen i år 2020. Vi kör nu mycket stenhård backträning vilket han tar på allra bästa sätt för att i år bli ännu starkare och bättre.

2019-12-31

Efter knäbehandling och förkylning är han nu frisk och inne i hård vinterträning. Vi har skrinlagt planerna på vintertävlande, men är nöjda med debutsäsongen även om han inte fick vinna något lopp. Allt är bra och han är laddad inför 2020 som kan bli riktigt intressant.

2019-11-30

Har behandlats i bakknäna och blev därefter förkyld varför vi nu ligger lågt i väntan på att han ska bli frisk. Detta har inneburit att det inte blir något fler lopp i år, men det kan eventuellt bli vintertävlande senare, men först ska han friskna till och tränas igång igen.

2019-10-31

Travade till sig två tredjeplatser under oktober månad och har svarat för en mycket fin debutsäsong även om han inte fått vinna något lopp, men drygt 100.000 på sju starter klagar vi inte på i den tuffa konkurrensen han ställts mot. Det blir maximalt ett lopp till i år om vi hittar något passande.

2019-09-30

Gick nytt fint rekord som fyra i Skellefteå i förra starten och är nu uppe i 75 000 intravade kronor på sina fem starter hittills vilket är fina siffror så här under debutsäsongen. Han tränar alltjämt bra och kommer att göra nästa loppframträdande på Umåker 18/10.