Sven Andersson

Sven Andersson

 

Syssla: Pensionär.

Född: 14 mars 1942 i Umeå.

Bor: I byn Mjösjö beläget åtta kilometer över skogen från Innergård.

Familj: Ensamstående, men har en ”kompis” om man säger så.

Anknytning till Stall Gällerstedt: Jag har varit intresserad av trav och hästar så länge jag minns så direkt familjen Gällerstedt och hästarna kom flyttandes till grannbyn Innergård åkte jag nyfiken dit och bekantade mig och på den vägen är det. Sen blev jag pensionär, fick mer tid, och åker  nu gärna med i hästbussen på en del tävlingar. (Nämnas ska också att Sven sköter det gällerstedtska morotslandet i Innergård).

Favorithäst(ar): Tyckte Lill Mavil var en fantastiskt bra häst under 1960-talet då han bland annat vann SM på Åby. Stålville hos Gällerstedts är i dag en trevlig häst.

Tvåbenta travfavoriter: Himla svårt att svara på då det svänger där, men aktuella Björn Goop är ju inte dålig.

Bästa travminne: När nämnda Lill Mavil vann SM då jag var på plats. Sven-Inge Eriksson körde, hästen var ägd i Dalsland vill jag minnas.

Bästa spelminne: Har inte lyckats så bra med spelet varför jag inte har några ekonomiskt stora minnen. Janne Norberg vann dock en gång med en 80-oddsare som Thule Jonsson tränade där jag var med på vinnarspelet.

Irriterande trav/spelminnen: Det vet jag inte om jag har något, de har jag nog lyckats förtränga.

Ser på TV: Förutom trav ser jag all möjlig sport, men också nyhetsprogrammen.

Fritidsintressen: Orientering har varit det stora och trevliga intresset under oerhört många år där Tväråbäcks IK var min klubb i första hand.

Egna sportmeriter: Inget märkvärdigt att skryta om och nämna här.